Juhuu endelig i gang
by Heidi Marja on February 22nd, 2015


Hei alle sammen!
Mitt navn er Heidi Einvoll, 36 år ung og har en flott mann og flotte barn.
Da jeg for 4 år siden ramlet på isen og møtte veggen, måtte jeg se på livet mitt med nye øyne. Jeg trodde selv at jeg var superwoman og at jeg skulle klare alt, men slik var ikke virkeligheten. Jeg hadde på den tiden jobb på NAV og jeg trivdes veldig godt der, men kroppen min hadde det ikke bra. Jeg var nødt til å ta smertestillende for å komme meg på jobb på grunn av bekkenleddsyndrom. Og legene hadde sagt at ønsket jeg å sykemelde meg så ville de sykemelde meg på dagen.

Når fysioterapeuten min sykemeldte meg 50% to uker før jeg skulle til Muritunet  så sier det litt. Han sa at jeg vil at du skal sykemelde deg litt slik at du ikke kommer dit som en utslitt klut og ikke klarer å trene noe i det hele tatt.

Jeg hadde nemlig vært så sliten i mange år at når jeg ikke var på studie eller jobb sov jeg, og jeg var ikke tilstede i noen av tingene jeg holdt på meg. Presset meg og presset meg. Når jeg var på jobb var jeg hjemme i tankene og var jeg hjemme var jeg på jobb.

Jeg ramlet altså på isen og fikk kraftig hjernerystelse, dette var to dager før jeg skulle starte på rehabilitering på Muritunet. Legen var enig at jeg skulle dra, ettersom jeg hadde vært på venteliste i to år på å komme inn, men måtte ha med ledsager på reisen siden jeg svimte av innimellom.

Det å dette på isen var noe av det desidert skumleste jeg har opplevd og jeg trodde virkelig at jeg skulle dø. Men jeg ristet det av meg som vanlig og tenkte at dette skal jeg klare. Jeg beit tennene sammen når jeg skulle reise til behandlingsenteret. Jeg tenkte jeg skulle dra dit for å trene, men fikk vite at jeg måtte ta det med ro så det endte opp med å bli massevis av søvn på meg. Da først merket jeg hvor sliten kroppen min var blitt og kor lite jeg hadde tatt vare på kroppen min. Jeg fikk i tillegg  vite fra fysioterapaut og lege der at jeg var en av de dårligste som noen gang hadde vært der så de kunne ikke skjønne at jeg hadde jobbet 100% med slike smerter i kroppen.

"Nå må du ta vare på deg selv!" sa de på muritunet. Jeg hadde tatt vare på alle andre uten tanke på meg selv hele livet så da jeg fikk beskjed på Muritunet om å ta vare på meg selv  så viste jeg rett og slett ikke hvordan jeg skulle gjøre det. jeg hadde en tøff tid der og gikk fra å tenke at jeg skulle tilbake i jobb i 100% stilling til å tenke 50% stilling til å tenke at kanskje jeg skal sykemelde meg 100% nå for å ta vare på meg selv å komme enda sterkere tilbake etterpå. så det var mye tårer på den tiden og mine papirer etter oppholdet på stod det kraftige bekkensmerter med gangvansker og labil.

Det å dette på isen og møte veggen som jeg pleie å si var min oppvåkning. Sånn som jeg hadde tatt vare på meg selv kunne jeg ikke gjøre lengre dermed startet min begivelsesrik reise der jeg begynte å gå innover meg selv gjennom mindfulness og  jobbe med tanker og følelser innenfra. Jeg begynte også å sette tydelige grenser for meg selv og jeg begynte å ta kontroll over mitt liv. Be om hjelp og se at jeg ikke klarte alt selv. Det var tøft, men det var nødvendig.

Jeg skrev hele tiden dagbok gjennom hele denne perioden og jeg begynte å ta en dag av gangen og gjøre alt litt bedre enn dagen før. Jeg tenkte ikke slik jeg hadde gjort at jeg sammenlignet meg med den jeg var før jeg ble rammet med smertene og utmattelsen. Fordi da ville det vært et så stort gap mellom hvordan virkeligheten var og det ønskede idealet og det faktum at dette hadde skapt så såre følelser at jeg rett og slett kanskje aldri hadde klart å nå dit.

Da jeg for litt over 1 år siden også fikk bekreftet at jeg hadde fibromyalgi og kronisk utmattelsessyndrom tenkte jeg at livet var over, men så snudde jeg tankegangen. Jeg trente meg selv både fysisk og mentalt innefra og ut. Jobbet med pusteteknikker, Har tatt to utdannelser innenfor mental trening og holder på meg min tredje nå for å bli Livslyst&Motivasjonsrepresentant  ( som det står om i siden min) og i tillegg til å starte min egen bedrift. Mer om dette i neste blogg!

Jeg sier ikke at jeg er syk lengre, men jeg sier at jeg hver dag er på vei til å bli friskere! Må enda sove for å hente meg inn. noen ganger en time, men andre ganger må jeg sove hel dagen. Men da stritter jeg ikke i mot og sover med god samvittighet. For det blir enda verre når jeg stritter i mot og tenker negative tanker om min situasjon. Jeg har hele tiden et valg og jeg velger å ta det med et smil. Og når jeg har dårlige dager så har jeg det for de dagene kommer også inni mellom men jeg velger å leve hver dag til det fulle.

Jeg har også gjennom denne perioden brukt egne metoder og teknikker som jeg lærte for å jobbe innenfra  og ut. Det aller viktigste var at jeg begynte å få kontakt med hjerte mitt. Finne ut hva mine drømmer er mine behov og hva ønsker jeg å oppnå, jobbe med hva sier jeg til meg selv og ikke minst bli glad i meg selv.

 Jeg vil at du skal vite at du er god nok i massevis! Vær glad i deg selv for den du er for det finnnes bare en av deg i verden! Og verden trenger nettopp dine evner og ressurser.
Jeg har gjennom et halvt år nå hjulpet andre mennesker til å åpne opp hjertene deres ved hjelp av mine metoder.


Er du nysgjerrig på min metode så kan du skrive opp navn og epost på forsiden min. Du vil også være med i trekningen av en gratis coachtime hos meg.


Posted in Endring, coaching, Foredrag, hjelp til selvhjellp, Inspirasjon, Motivasjon, Styrke    Tagged with mestring, mestring, motivasjon, hjerte, mindfulness, rehabilitering, Muritunet, livslyst, mentaltrening, spennende, endelig, tanker, følelser, sykdom, smerter, stress, selvkjærlighet, bekkenleddsyndrom, møte veggen, grensesetting, kontroll, hjelp, hjelp til selvhjelp, utmattelse, ME, medfølelse, selvmedfølelse, sove, trøtt, slapp, evner, ressurser, livsglede, ta vare på seg selv


0 Comments

Leave a Comment


Kategorier
Bok (29)
Book (5)
Endring (52)
Mentor (18)
Styrke (36)
yoga (8)
Emne
2016 2017 2018 40dager Aarsland Abundance Alternativ Energisvamp Fibromyalgi Framitthjertetilditthjerte Gabrielle Bernstein Heart Inspire Kunde Livslyst&motivasjonsrepresentant Love ME Manifestering Messen Muritunet NLP Nordenberg Nuet Nøkling Rehabiliteringskonferanse 2015 Rått Sinding Soul Spirituality Sruggle USA a4 alvor amazing angst annerkjenne annerledes autentisk avslag balanser balanse barna barn behov bekkenleddsplager bekkenleddsyndrom beskymringer beste bjørg blikk blogge blokkeringer boka bokimagen bokprosjekt bok boundaries business bygge bøker cellene chakraer chakra change coaching coach crazy dele dialog dna dream drømmen drømmer drøm dypdykk dypeste dypt dysleksi døren egentid eksistere elsker empowerment endelig endringer energi epigenetikk ever evner familie fanget fantastisk fastløst feile feire finne fokus follow forandring foredragsholder foredrag forfatterdrøm forfatter forskjell frekvenser fremgang fri frykt fulle potensial fulle ptensial fysisk følelser følelseskarusellen følge følsom gave gislipp gi gjøre glede gode godfølelse godhet grenser grensesetting grip gruppe gøy handlingsplan happiness healer healing helt fri hemmelighet her hjelp til selv hjelp hjelp til selvhjelp hjelpe hjelp hjernen hjertekraft hjertenivå hjerteskraft hjertet hjertevei hjerte hodebry hode hoppe hukommelse hverandre hverdag hvile hvorfor høst høysensitiv indre visdom informasjon innerst inne inspirasjon inspirere inspriasjon intervju intuisjon jaa janteloven jobb jording kaos kjærlighet klar klokken komfortsone komiform kommunikasjon kommunisere konsentere konsentrasjon kontakt kontroll kortlesing kosthold kraft kroppen kropp kundalini kurs lade opp batteriene lei leke lese lever leve lidenskap life livet live livsglede livskraft livskvalitet livslyst london lukke lykkelig lykke lytte lære løsninger magisk magi medfølelse medinskyoga medisinskyoga meditasjon meditation mediyoga medlidenhet meg meningsfylt mennesker menneske mentaltrening mentalt mentortjenste mentor mestre mestring metoder mindfulness minner min mobbing motgang motivasjon motivaton motivere muligheter mål måte mønster møte veggen naturen naturlig negativ nei nettet nye nyhet nytenking nytt nyttår nået onlinekurs online opplevelser oppleve paris passion path pause perfekt plikter positivt potensiale praktisk presse seg prestere pris profesjonell prosjekt psykisk puste pust rebreathingmetoden redd redsel rehabilitering reise relasjoner rensende respektere ressurser roligere roligyoga ro råd samfunn samtale satse se frem i mot selvbilde selvfølelse selvhjelp selvkjærlighet selvmedfølelse selvmedlidenhet selvstendig selvutvikling selvutvikting sensitiv seriøst sette av tid sinnet sinn sjanse sjel skamfølelse skape skeptisk skole skrivefeil skryte slapp slettaelva slevmedfølelse sliten smerter smerte smil snakke snu sommer sorg sove spa speaker spennende spesial spiritualitet spiritual spirituell starte stol strategier stressmestring stress streve stråle strømmen styrke suksess sykdom synlig ta vare på seg selv takknemlighet tankegang tanker tavarepå teknikker teknisk tenke tilbakeblikk tilbud tillit tilpasse tilstedeværelse torhallsdottir trenger trening tro på deg selv trust tryggghet trøtt tur tvil tårer tøft tørre tør unik uperfekt uro utfordring utmattelse utvikle utvikling valg vann veien verden verdier verktøy videre vipdag visualisering vondt våge vær glad i deg selv være seg selv være webinar yinyoga yogakurs yoga youtube åpen året år ønsker ønske øyeblikket øyeblikk øyne