Er datteren din evneveik eller ?
by Heidi Marja on July 31st, 2015

Dette har vært en av mine største frykter å skrive og her er litt av min historie! AT jeg tør å skrive selvom jeg har lese og skrivevansker.

" ER DIN DATTER EVNEVEIK"
​Det fikk mammaen min høre fra en lærer om meg siden jeg ikke fikk til å svare skriftlig på prøvene.

Mammaen min var helt rystet for hun hadde jo hørt meg til prøvene og jeg hadde jo klart å svare på alle spørsmålene som hun stilte. Mamma var flink å høre meg når jeg skulle ha prøver, men da jeg skulle sette meg ned å skrive det jeg kunne kom det aldri ned på papiret. Det stoppet opp og det skjedde noe på veien ut.

Jeg husker enda da jeg var 13 år og skulle lese til en prøve jeg skulle ha om den franske revolusjonen, men uansett hvor mye jeg leste så fikk jeg det ikke inn så jeg tenkte at jeg skulle lese på kassett. Så kunne jeg jo høre på det etterpå. For da sparte jeg jo litt tid.


 

Jeg trodde jeg var dum! Men da jeg fikk min første A skjønte jeg at det ikke var tilfelle

​Men da kom skammen så voldsomt for det var jo ikke samsvar med det som stod i boka og det jeg hadde lest på kassetten. Jeg skammer meg så fælt og synes jeg var helt udugelig. Dette måtte ingen vite om, og da må jeg bare jobbe enda hardere og gjøre en enda bedre innsats. Dette bli min hemmelighet min mørke hemmelighet som ingen noen sinne fikk vite om før jeg ble 25 år.

Jeg tenker at om jeg hadde fortalt dette til mamma eller til noen på skolen ville jeg jo ha fått hjelp og jeg ville ikke ha trengt å slite så fælt på skolen.

Da jeg var 25 år fortelle jeg på NAV om mine lesevansker og dermed ble jeg testet og fikk vite at jeg hadde moderat til sterk grad dysleksi.

Så det var rett at jeg slett med noe, men i stedenfor å si at jeg var evneveik så kunne læreren ha testet ut hva lærevansker skyldes og satt inn tiltak. Jeg gikk altså ut av hele 13 år  på skolebenken uten hjelp. De hadde mistanke men ingen ting ble gjort! Min første A fikk jeg første året på sosionomstudiet. Da først av skjønte jeg at jeg ikke var dum!

Så i mine blogger blir det skrivefeil og om du ikke takler dette så kan du la være å lese.

For jeg synes det er viktig å tørre å være seg selv fult ut på godt og vondt. Og jeg tenker det viktigste er å klare å formidle det en har på hjerte.

For to dager siden prøvde jeg å skrive på engelsk på et kurs som jeg har begynt på. Det skal jeg blogge masse om etterhvert. Men det var en fantastisk dame der som sa til meg. Det er ikke så nøye om du skriver alt riktig, men det er inneholder og energien som blir sendt gjennom det du skriver. Tør å vær deg selv akkurat som du er! Vær glad i deg selv! Du er unik og akkurat slik du skal være!  Posted in coaching, Endring, Foredrag, hjelp til selvhjellp, Inspirasjon, Motivasjon, Styrke    Tagged with motivasjon, styrke, mobbing, dysleksi, frykt, hjelp til selv hjelp, kjærlighet, selvkjærlighet, hemmelighet, skole, skamfølelse, skrivefeil, være seg selv, hjerte, blogge, unik, vær glad i deg selv


6 Comments

Kristin - July 31st, 2015 at 5:36 PM
Trist at du har opplevd dette. Synes du er tff jeg og jeg tenker ikke i det hele tatt p at det er noe skrivefeil i teksten, jeg ser ingen feil faktisk. Og uansett er det her innholdet som er viktigst - heier p deg %uD83D%uDC4D%uD83D%uDC9C
Heidi Marja - August 1st, 2015 at 3:25 AM
Tusen takk Kristin
May-Synnve - August 8th, 2015 at 3:44 AM
Flott med engelsk og skrivekurs ;) fokus p det som er viktig, hva du har i din makt til utvikle videre. Heier p deg. Du er dyktig smart og kompetent
Heidi Marja - August 23rd, 2015 at 2:30 AM
Tusen takk for så koselig melding. Klem fra mæ
Monica - August 10th, 2015 at 4:59 AM
Heidi, vi som kjenner deg vet at du er alt annet enn dum! St p!!!! Det str respekt av det du gjr, den du er og det du fr til.

Klem
Heidi Marja - Fra mitt hjerte til ditt hjerte - August 23rd, 2015 at 2:32 AM
Tusen takk for koselig melding fra dæ Monica. Stor klem fra mæ
Leave a Comment


Kategorier
Bok (29)
Book (5)
Endring (52)
Mentor (18)
Styrke (36)
yoga (8)
Emne
2016 2017 2018 40dager Aarsland Abundance Alternativ Energisvamp Fibromyalgi Framitthjertetilditthjerte Gabrielle Bernstein Heart Inspire Kunde Livslyst&motivasjonsrepresentant Love ME Manifestering Messen Muritunet NLP Nordenberg Nuet Nøkling Rehabiliteringskonferanse 2015 Rått Sinding Soul Spirituality Sruggle USA a4 alvor amazing angst annerkjenne annerledes autentisk avslag balanser balanse barna barn behov bekkenleddsplager bekkenleddsyndrom beskymringer beste bjørg blikk blogge blokkeringer boka bokimagen bokprosjekt bok boundaries business bygge bøker cellene chakraer chakra change coaching coach crazy dele dialog dna dream drømmen drømmer drøm dypdykk dypeste dypt dysleksi døren egentid eksistere elsker empowerment endelig endringer energi epigenetikk ever evner familie fanget fantastisk fastløst feile feire finne fokus follow forandring foredragsholder foredrag forfatterdrøm forfatter forskjell frekvenser fremgang fri frykt fulle potensial fulle ptensial fysisk følelser følelseskarusellen følge følsom gave gislipp gi gjøre glede gode godfølelse godhet grenser grensesetting grip gruppe gøy handlingsplan happiness healer healing helt fri hemmelighet her hjelp til selv hjelp hjelp til selvhjelp hjelpe hjelp hjernen hjertekraft hjertenivå hjerteskraft hjertet hjertevei hjerte hodebry hode hoppe hukommelse hverandre hverdag hvile hvorfor høst høysensitiv indre visdom informasjon innerst inne inspirasjon inspirere inspriasjon intervju intuisjon jaa janteloven jobb jording kaos kjærlighet klar klokken komfortsone komiform kommunikasjon kommunisere konsentere konsentrasjon kontakt kontroll kortlesing kosthold kraft kroppen kropp kundalini kurs lade opp batteriene lei leke lese lever leve lidenskap life livet live livsglede livskraft livskvalitet livslyst london lukke lykkelig lykke lytte lære løsninger magisk magi medfølelse medinskyoga medisinskyoga meditasjon meditation mediyoga medlidenhet meg meningsfylt mennesker menneske mentaltrening mentalt mentortjenste mentor mestre mestring metoder mindfulness minner min mobbing motgang motivasjon motivaton motivere muligheter mål måte mønster møte veggen naturen naturlig negativ nei nettet nye nyhet nytenking nytt nyttår nået onlinekurs online opplevelser oppleve paris passion path pause perfekt plikter positivt potensiale praktisk presse seg prestere pris profesjonell prosjekt psykisk puste pust rebreathingmetoden redd redsel rehabilitering reise relasjoner rensende respektere ressurser roligere roligyoga ro råd samfunn samtale satse se frem i mot selvbilde selvfølelse selvhjelp selvkjærlighet selvmedfølelse selvmedlidenhet selvstendig selvutvikling selvutvikting sensitiv seriøst sette av tid sinnet sinn sjanse sjel skamfølelse skape skeptisk skole skrivefeil skryte slapp slettaelva slevmedfølelse sliten smerter smerte smil snakke snu sommer sorg sove spa speaker spennende spesial spiritualitet spiritual spirituell starte stol strategier stressmestring stress streve stråle strømmen styrke suksess sykdom synlig ta vare på seg selv takknemlighet tankegang tanker tavarepå teknikker teknisk tenke tilbakeblikk tilbud tillit tilpasse tilstedeværelse torhallsdottir trenger trening tro på deg selv trust tryggghet trøtt tur tvil tårer tøft tørre tør unik uperfekt uro utfordring utmattelse utvikle utvikling valg vann veien verden verdier verktøy videre vipdag visualisering vondt våge vær glad i deg selv være seg selv være webinar yinyoga yogakurs yoga youtube åpen året år ønsker ønske øyeblikket øyeblikk øyne