Kast flinkpikesyndromet ut av huset i juletida
by Heidi Marja on December 18th, 2015

Hva er viktig for deg i jula?


Flink pikesyndromet kan komme veldig sterkt frem i juletider. Derfor er det lurt å tenke litt igjennom hvilke forventninger og krav du setter til deg. Det er mange der ute som har mange gode minner om hvordan det var å feire jul som barn. Nå er du blitt voksen og det er du som står for alt arbeidet.


Jeg spurte mine barn og mannen min hva de forventet av julen slik at vi kunne finne en jul som passet oss alle. 


På lik linje med meg ønsker de en rolig jul der vi ikke gjorde så mye. At vi tok vare på hverandre, sønnen min var tydelig på å få frem at han ønsket at vi skulle spille mange brettspill og se gode julefilmer, mannen min ville bare slappe av og spise god julemat, datteren min gleder seg aller mest til selve julegavene.

Hva er jula om en skal ha alt så perfekt at vi er utslitt på juleaften!

Jeg merker at flinkepikesyndromet kan komme å banke på i julen. Det at en ønsker å ha den samme julen som en hadde som barn, men det er ikke før en er voksen at en skjønner hvor mye arbeid min mamma la i alt forarbeidet. Så jeg løfter virkelig av hatten for min mamma.


I år har vi bestemt å feire jul for første gang på lenge alene. Vi ønsker i år  og ha en rolig jul med ingen stress. 


Det er mange som stresser seg syke i juletiden. Alt skal være perfekt, huset, klærne, maten, gavene, ALT! 


Dermed er det mange som er så utslitte når julen ringer inn at de ikke har muligheten til å gjøre noe annet enn å sove. En har jobbet og stresset så mye for at jula skal være perfekt at en rett og slett ikke har noe å gi verken til seg selv eller de rundt seg.

Ønsker alle en nydelig og fredfull jul! Ta vare på hverandre og nyt øyeblikket!

Dermed lag en liste over alt som skal gjøres i julen og be alle bidra litt slik at alle kan ha en fin jul der en kan nyte gode øyeblikk som blir til vakre minner.


Vi har blitt enige om at alle sammen hjelper til. At alle sammen vasker på skittensøndag og at vi alle sammen pynter til jul.


Her i huset er det ikke bare mamma  eller pappa som står for arbeidet, men alle deltar slik at vi på julaften kan sitte sammen foran TV å se på tre nøtter til askepott. Selvom flinkepikesyndromet kan banke litt på døren sender jeg henne på dør og bare nyter jula med mine kjære.


Jeg gleder meg til late dager, med gå turer, julemusikk, julebesøk,  god julemat, brettspill, julefilmer og masse masse tid sammen med familien min.


Ønsker alle sammen en nydelig og fredelig jul!


God jul til alle vakre mennesker der ute  [❤] [🎄]


Posted in Endring, hjelp til selvhjellp, Inspirasjon, Styrke    Tagged with familie, følelser, livsglede, sette av tid, ta vare på seg selv, takknemlighet


0 Comments

Leave a Comment


Kategorier
Bok (29)
Book (5)
Endring (52)
Mentor (18)
Styrke (36)
yoga (8)
Emne
2016 2017 2018 40dager Aarsland Abundance Alternativ Energisvamp Fibromyalgi Framitthjertetilditthjerte Gabrielle Bernstein Heart Inspire Kunde Livslyst&motivasjonsrepresentant Love ME Manifestering Messen Muritunet NLP Nordenberg Nuet Nøkling Rehabiliteringskonferanse 2015 Rått Sinding Soul Spirituality Sruggle USA a4 alvor amazing angst annerkjenne annerledes autentisk avslag balanser balanse barna barn behov bekkenleddsplager bekkenleddsyndrom beskymringer beste bjørg blikk blogge blokkeringer boka bokimagen bokprosjekt bok boundaries business bygge bøker cellene chakraer chakra change coaching coach crazy dele dialog dna dream drømmen drømmer drøm dypdykk dypeste dypt dysleksi døren egentid eksistere elsker empowerment endelig endringer energi epigenetikk ever evner familie fanget fantastisk fastløst feile feire finne fokus follow forandring foredragsholder foredrag forfatterdrøm forfatter forskjell frekvenser fremgang fri frykt fulle potensial fulle ptensial fysisk følelser følelseskarusellen følge følsom gave gislipp gi gjøre glede gode godfølelse godhet grenser grensesetting grip gruppe gøy handlingsplan happiness healer healing helt fri hemmelighet her hjelp til selv hjelp hjelp til selvhjelp hjelpe hjelp hjernen hjertekraft hjertenivå hjerteskraft hjertet hjertevei hjerte hodebry hode hoppe hukommelse hverandre hverdag hvile hvorfor høst høysensitiv indre visdom informasjon innerst inne inspirasjon inspirere inspriasjon intervju intuisjon jaa janteloven jobb jording kaos kjærlighet klar klokken komfortsone komiform kommunikasjon kommunisere konsentere konsentrasjon kontakt kontroll kortlesing kosthold kraft kroppen kropp kundalini kurs lade opp batteriene lei leke lese lever leve lidenskap life livet live livsglede livskraft livskvalitet livslyst london lukke lykkelig lykke lytte lære løsninger magisk magi medfølelse medinskyoga medisinskyoga meditasjon meditation mediyoga medlidenhet meg meningsfylt mennesker menneske mentaltrening mentalt mentortjenste mentor mestre mestring metoder mindfulness minner min mobbing motgang motivasjon motivaton motivere muligheter mål måte mønster møte veggen naturen naturlig negativ nei nettet nye nyhet nytenking nytt nyttår nået onlinekurs online opplevelser oppleve paris passion path pause perfekt plikter positivt potensiale praktisk presse seg prestere pris profesjonell prosjekt psykisk puste pust rebreathingmetoden redd redsel rehabilitering reise relasjoner rensende respektere ressurser roligere roligyoga ro råd samfunn samtale satse se frem i mot selvbilde selvfølelse selvhjelp selvkjærlighet selvmedfølelse selvmedlidenhet selvstendig selvutvikling selvutvikting sensitiv seriøst sette av tid sinnet sinn sjanse sjel skamfølelse skape skeptisk skole skrivefeil skryte slapp slettaelva slevmedfølelse sliten smerter smerte smil snakke snu sommer sorg sove spa speaker spennende spesial spiritualitet spiritual spirituell starte stol strategier stressmestring stress streve stråle strømmen styrke suksess sykdom synlig ta vare på seg selv takknemlighet tankegang tanker tavarepå teknikker teknisk tenke tilbakeblikk tilbud tillit tilpasse tilstedeværelse torhallsdottir trenger trening tro på deg selv trust tryggghet trøtt tur tvil tårer tøft tørre tør unik uperfekt uro utfordring utmattelse utvikle utvikling valg vann veien verden verdier verktøy videre vipdag visualisering vondt våge vær glad i deg selv være seg selv være webinar yinyoga yogakurs yoga youtube åpen året år ønsker ønske øyeblikket øyeblikk øyne